Šou može početi: Florentino Perez nakon poraza od Atletica iz džepa izvadio 350 miliona!

Real kreće u šoping

Šou može početi: Florentino Perez nakon poraza od Atletica iz džepa izvadio 350 miliona!

Čini se kako je predsjedniku Real Madrida Florentinu Perezu dosta čekanja. Posljednje dane prelaznog roka pokuišat će da iskoristi kako bi doveo barem jednog superstara u svoju ekipu, prenose brojni inostrani mediji.

Nakon poraza od Atletico Madrida u Superkupu Evrope prije nekoliko dana, Perez je vidio da bi ova sezona mogla propasti ako ne poveče neki kvalitetan potez u posljednji čas.

Kraljevi su trošili veoma malo novca tokom posljednjih prelaznih rokova i većinom su se oslanjali na igrački kadar koji imaju. Ipak, nakon što su prošlog ljeta otišli igrači poput Jamesa Rodrigueza i Alvara Morate, a ovog Mateo Kovačić i Cristiano Ronaldo, jasno je da će klub morati dovesti nekoga ko će pokušati da nadoknadi njihov izostanak.

Inostrani mediji prenose kako je Perez spremio 350 miliona eura za pojačanja, a da su na listi želja Neymar, Kylian Mbappe i Eden Hazard. Perez će navodno pokušati barem jednog od njih da dovede u posljednji čas, a smatra se da će morati izdvojiti najmanje 200 miliona eura. Također, isti izvori prenose kako nije odustao ni od Miralem Pjanića, ali ni od Maura Icardija koji bi navodno trebali biti rezervne opcije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba ipak dodati da, bez obzira što se radi o Realu i Perezu, teško možemo očekivati da se bilo koji od ovih transfera ostvari bez obzira koliko novca Real ponudio ovim timovima. Jedan od glavnih razloga je činjenica da se u Engleskoj već završio prelazni rok, a da se u Italiji završava danas,. pa je gotovo nemoguće povjerovati da bi klubovi poput Juventusa, Intera ili Chelseaja dali ponajbolje fudbalere bez da dovedu adekvatne zamjene.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi