Šou Odegaarda u prvih pola sata, Memišević i društvo ostali bez Evrope

Vitesse ide u finale play-offa za Evropsku ligu

Šou Odegaarda u prvih pola sata, Memišević i društvo ostali bez Evrope

E. Škorić

Martin Odegaard, talentovani nogometaš kojeg je Real Madrid poslao na posudbu u Vitesse, večeras je odigrao sjajan meč.

Vitesse je u revanšu polufinala play-offa za plasman u Evropsku ligu sa 3:1 savladao Groningen i na taj je način izborio prolaz u finale, te će protiv Utrechta igrati za izlazak u Evropu.

Groningen je u prvom meču slavio s 2:1, ali je večeras ipak primio gol više i morat će da se pomiri da naredne sezone neće igrati u Evropi.

A za to je najzaslužniji Odegaard, koji je blistao, posebno u prvom dijelu, kada je Vitesse i stigao do 3:0.

Odegaard je u drugoj miuti postigao gol za 1:0, a onda u 28. i 31. minuti namjestio golove Matavzu za visoku prednost domaćina.

Uspio je Sierhuis da smanji na 3:1 u 81. minuti, ali Groningen nije smogao snage da postigne još jedan gol i da prođe u finale.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Bh. reprezentativac Samir Memišević igrao je 90 minuta u sastavu Groningena, koji večeras nije imao ni sreće.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi