Soudani napušta Dinamo, u subotu potpisuje za novi klub

Soudani napušta Dinamo, u subotu potpisuje za novi klub

Jedan od najboljih fudbalera Dinama El Arbi Hilal Soudani (30) gotovo sigurno će napustiti Maksimir.

Alžirac za zagrebački klub igra još od 2013. godine kada je stigao iz Vitorije Guimaraes, a prema pisanju medija iz susjedstva, epizodu u Dinamo će okončati ovog ljeta kada odlazi u Saudijsku Arabiju.

Iako se špekulisalo da će karijeru nastaviti u Nottingham Forestu, ponuda engleskog kluba je navodno odbijena, a njegov novi klub bi trebao biti Al-Alhi iz Saudijske Arabije. Navodno je Soudani dogovorio trogodišnju saradnju sa Al-Ahlijem i ugovor bi trebao potpisati u utorak nakon što Alžir odigra prijateljsku utakmicu protiv Zelenoortskih Otoka.

U ovom momentu nije poznato koliko će Dinamo dobiti na ime obeštećenja ukoliko se Soudanijev transfer uistinu realizuje.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Soudani se zasigurno zasitio HNL-a, lige u kojoj je već godinama najbolji igrač. Za Dinamo je dosad, dodajmo i to, u 196 nastupa zabio 86 pogodaka i upisao 54 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi