Southampton dovodi fudbalera kojem je majka iz BiH
Foto: EPA

Veliki potencijal

Southampton dovodi fudbalera kojem je majka iz BiH

Engleski Sky Sports otkrio je koga je vodstvo Southamptona označilo kao glavnu želju u januarskom prelaznom roku.

Southampton je loše krenuo u sezonu i pred polovicom sezone u Premier ligi se nalazi samo tri boda od zone ispadanja. Glavni problem za ovaj tim je odbrana, a trener 'Saintsa' Ralph Hasenhuttl je, čini se, našao rješenje.

Prema navodima Sky Sportsa, prvo pojačanje Southamptona na zimu bi mogao biti 22-godišnji hrvatski fudbaler Marin Pongračić koji trenutno nosi dres austrijskog šampiona Red Bull Salzburga.

Ove sezone Pongračić se ne može pohvaliti svojim statusom, no prošle je bio sjajan i Southampton je navodno na račun tih igara spreman za njega poslati ponudu u januarskom prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Pongračićevim uslugama trener Hasenhuttl je dobro upoznat, s obzirom da je prethodno u karijeri vodio RB Leipzig koji je, kao što je poznato, također unutar Red Bullovog kišobrana.

Pongračić je inače rođen u Njemačkoj, ranije je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a majka mu je iz naše zemlje. Iz Kiseljaka.

Top Komentari

tuzlaak
Bole nas brige...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi