Klub iz Premiershipa dovodi igrača koji je igrao amaterski fudbal
FOTO: EPA

Pregovori pri kraju

Klub iz Premiershipa dovodi igrača koji je igrao amaterski fudbal

Haris Zilić

Pri kraju realizacije je još jedan transfer na Ostrvu.

Prema pisanjima tamošnjih medija Joe Aribo bi uskoro trebao postati fudbaler Southamptona.

Pomenuti 25-godišnji fudbaler je član Rangersa s kojima ima ugovor do maja 2023. godine, ali čini se da su pregovori sa Southamptonom urodili plodom.

Navodno bi tim sa juga engleske velikanu iz Glasgowa platio oko 12 miliona funti za usluge ovog veznjaka.

Aribo je inače i reprezentativac Nigerije za koju je skupio 20 nastupa i postigao dva gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Rangerse je došao 2019. godine iz Charltona, a onda se profilirao u jednog od najboljih fudbalera Policajaca s kojim je u prošloj sezoni igrao finale Evropa lige i osovjio škotski FA Cup, da bi sezonu ranije bio prvak Škotske.

Interesantno da je do 2015. godine i prelaska u Chalrton igrao amaterski fudbal u ekipama Kinetica i Satines Towna u nižim engleskim ligama.

Top Komentari

bk123
Stvarno bi sam sebe ošamario kad padnem na ovakve naslove...ja mislio dovode ga sad iz amatera...a on amatere igro prije 7 godina....jao jao pa svi su nekad bili amateri ...il se možda netko rodi kao profesionalni nogometaš
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi