Leicester imao igrača više 80 minuta, ali nije uspio pobijediti na St. Mary'su
Foto - EPA

Remi protiv Southamptona

Leicester imao igrača više 80 minuta, ali nije uspio pobijediti na St. Mary'su

M. Šljivak

Southampton i Leicester remizirali su (1:1) u susretu 34. kola engleske Premier lige.

Tim Brendana Rodgersa je kao favorit ušao u ovaj meč, a dodatno im je pomogao defanzivac domaćeg tima Vestergaard, koji je već nakon deset minuta igre morao van terena.

Vestergaard je u gol-šansi zaustavio Jamieja Vardyja, sudija Jones mu je pokazao direktan crveni karton i Leicester je dobio veliku prednost na terenu.

Međutim, tu prednost Lisice nisu iskoristile. Prvih 45 minuta završeno je bez golova, a zatim u 60. minuti pravi šok za goste.

Kelechi Iheanacho je skrivio penal. James Ward-Prowse preuzima odgovornost za izvođenje penala i pogađa za 1:0.

Krenuo je potom Leicester po izjednačenje. Uspjeli su u 68. minuti izjednačiti na 1:1 golom Johnnyja Evansa, ali to je bilo sve u ovom meču.

Oglasi

Do kraja Leicester nije uspio zabiti pobjednički gol i napravili su veliki kiks, jer su ovom meču važili za apsolutnog favorita.

Leicester je ostao na trećem mjestu i ima 63 boda, ali je pružio šansu protivnicima da im se približe u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Southampton je na 14. mjestu sa 37. osvojenih bodova i prekinuli su niz od tri dva uzastopna poraza.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:

Southampton - Leicester 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi