Southampton otpustio menadžera Claudea Puela

Francuski stručnjak u klubu proveo samo godinu dana

Southampton otpustio menadžera Claudea Puela

D. Rakanović

Francuski stručnjak Claude Puel više nije trener Southamptona, pošto su čelnici kluba odlučili da ga otpuste. 

Puel napušta Southampton nakon samo jedne sezone, u kojoj je uspio osvojiti osmo mjesto u Premier ligi, a u FA kupu su stigli do finala, gdje su poraženi od Manchester Uniteda. 

"Svi u Southamptonu žele da zahvale Puelu na vrijednom radu i posvećenosti tokom protekle sezone. Najbolji momenat sezone je nezaboravno finale na Wembleyu, koje će ostati u sjećanju našim navijačima. Želimo Claudeu sve najbolje u budućnosti.Potraga za narednim menadžerom je pred nama. Nadamo se da ćemo naći pravog čovjeka za naše dugoročne ambicije", navodi se u saopštenju kluba.

Puel je naslijedio Ronalda Koemana, pod čijim vodstvom je Southampton bio šesti u Premiershipu u sezoni 2015/2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti