Southampton pokvario praznično raspoloženje na Stamford Bridgeu

Premier liga, 19. kolo

Southampton pokvario praznično raspoloženje na Stamford Bridgeu

Boxing Day je donio ukupno tri meča (19. kolo PL) u Londonu. Nakon što je Tottenham nešto ranije na svom terenu savladao Brighton, odigrani su i mečevi Chelsea - Southampton i Crystal Palace - West Ham.

Poprilično iznenađenje je priredio Southampton koji je sa 0:2 savladao Chelsea na Stamford Bridgeu.

Otvaranje meča je donijelo fudbalsku uspavanku, a onda se u 31. minuti Michael Obafemi sjajno izborio za prostor za šut i postigao lijep gol za 0:1.

Chelsea je ipak mogao dosta brzo do izjednačenja, ali je Azpilicuetin pokušaj odbranio golman gostiju.

Na odmor se otišlo rezultato 0:1, da bi Chelsea na samom otvaranju drugog dijela opasno zaprijetio, ali je Abraham pogodio samo vanjski dio mreže gola Southamptona.

Krenuo je Chelsea sa nešto žešćim napadima, stvorio par dobrih šansi, ali nije uspio stići do gola.

Sa druge strane, Southampton je u 73. minuti stigao do drugog gola. Armstrong je napravio nekoliko dobrih poteza i odlično asistirao Redmondu koji je pogodio za 0:2.

Pulisic je tri minute kasnije bio u prilici da smanji na 1:2, ali je McCarthy bio na visini zadatka.

Na kraju je meč završen rezultatom 0:2. Chelsea je ostao na četvrtoj poziciji sa 32 boda, ali Plavci u posljedna četiri meča PL imaju tri poraza.

Odigran je danas i "mali" londonski derbi pošto su na Selhurst Parku snage odmjerili Crystal Palace i West Ham. Palace je nakon preokreta slavio rezultatom 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poveli su gosti preko Snodgrasa u 57. minuti, ali je Kouyate uspio poravnati u 68. nakon što mu je lijepo loptu spustio Jordan Ayew.

Taman kada se pomislilo da će meč na Selhurst Parku završiti neriješenim rezultatom, Jordan Ayew u sudijskoj nadoknadi postiže odličan gol i donosi Palaceu pobjedu od 2:1. Ovim trijumfom je Crystal Palace prekinuo niz od tri meča bez pobjede u Premiershipu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi