Southampton preokretom do velika tri boda u derbiju začelja

Premier liga

Southampton preokretom do velika tri boda u derbiju začelja

E. Škorić

U posljednjem subotnjem meču 14. kola engleske Premier lige Southampton je s 2:1 savladao Watford.

Southampton je meč dočekao sa pretposljednje pozicije i sa devet bodova, a Watford kao posljednji tim lige sa osam bodova.

Jasno da je ovo bio jako važan meč, na kraju je Southampton preokrenuo i ostvario velika tri boda, pa je iza sebe ostavio i Norwich, kojii ma meč manje, a timovi iz sigurne zone su mu na dva boda.

Sarr je u 24. minuti postigao gol za vodstvo Watforda, koji je imao u džepu "tricu" sve do 78. minute, kada Ings zabija za 1:1, a samo pet minut akasnije Ward-Prowse donosi potpuni preorket i slavlje domaćinu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Southampton u narednom kolu ima još jedan derbi donjeg dijela tabele jer će mu u goste Norwich, dok će Watford na teško gostovanje kod Leicestera. Ti mečevi igraju se već sredinom naredne sedmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije