Vatrogasci se bore sa vatrom na jugu Engleske: Odgođena jako bitna utakmica
(Photo by Ritchie Sumpter News Images)

Drama u popodnevnim satima

Vatrogasci se bore sa vatrom na jugu Engleske: Odgođena jako bitna utakmica

H. Zilić

Dramatične scene dolaze sa juga Engleske u popodnevnim satima. Pored stadiona St. Mary u Southamptonu izbio je veliki požar, a na terenu su i službe hitne pomoći.

Sat vremena nakon izbijanja požara potvrđena je i vijest da se i zvanično odgađa utakmica Championshipa između Southamptona i Prestona koja je trebala biti odigrana večeras.

U pitanju je duel 36. kola i veoma bitan za domaći tim koji se bori za direktan povratak u Premiership. Novi datum utakmice će biti naknadno objavljen.

Požar je navodno uzorkovala eksplozija u blizini stadiona, a evakuisan je dio stanovništva koji se nalazi u blizini stadiona.

Vatrgoasci se još uvijek bore s vatrom i gustim dimom, a informacije iz Engleske govore da požar nije zahvatio stadion što je jedna dobra vijest u cijelom haosu.

Objekat koji gori nalazi se u ulici Melbourne koji se nalazi nasuprot južne tribine St. Mary stadiona, a prilikom izbijanja požara u blizini nije bilo ljudi.

Oglasi

U Championshipu je velika borba u vrhu tabele, tako da je ova večerašnja utakmica imala dosta uticaja na sami vrh prvenstvenog karavana.

Lider na tabeli je Leicester sa 81 bodom, ali i tri poraza u posljendjih pet mečeva što je dodatno zakomplikovalo stvari u vrhu.

Na drugom mjestu je Ipswich sa 78 bodova, Leeds je trećeplasirani sa 76, a Southampton je na četvrtom mjestu sa 70 osvojenih bodova.

Prva dva tima iz Championshipa idu direktno u Premiership, a ekipe od 3. do 6. mjesta igraju play-off gdje će tražiti još jendu kartu za promociju. Na petoj i šestoj poziciji koje također vode u play-off trenutno se nalaze WBA i Hull City.

Do kraja regularnog dijela Championshipa ostalo je osam kola i očekuje nas dosta drame i uzbuđenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije