Bellingham "rastura" u Real Madridu, ali jučer je cijeli svijet pričao samo o njegovom mlađem bratu

Nevjerovatna golčina Jobea za Sunderland

Bellingham "rastura" u Real Madridu, ali jučer je cijeli svijet pričao samo o njegovom mlađem bratu

Endin Čaušević

Southampton je jučer na svom terenu pobijedio Sunderland sa 4:2 u okviru 37. kola engleskog Championshipa, a ovu utakmicu obilježio je maestralan pogodak kojeg je postigao Jobe Bellingham.

Okršaj nekadašnjih ekipa iz Premiershipa obilježio je jučerašnji dan u Engleskoj jer smo gledali zaista odličnu utakmicu na kojoj smo vidjeli čak šest golova.

Na kraju Southampton je upsio da dođe do tri boda golovima u samom finišu utakmice koje je postigao rezervista Joe Rothwell.

Međutim, u centru pažnje našao se Jobe Bellingham koji je mlađi brat Judea koji ove sezone igra spektakularno u dresu Real Madrida. No, i njegov brat jučer je pokazao o kakvom potencijalu se radi.

Ovaj 18-godišnjak oduševio je fudbalski svijet svojom magijom koju je pokazao u 71. minuti meča kada je zabio spektakularan pogodak za 2:2 i vratio je Sunderland u igru.

Oglasi

Bellingham je s nekih 20-tak metara fantastično šutirao i poslao loptu u rašlje gola Southamptona na opšte oduševljenje navijača gostujućeg kluba.

Spektakularan pogodak mlađeg brata zvijezde Real Madrida možete pogledati na OVOM LINKU.

Jobe Bellingham je ponikao u Birminghamu, a prošlog ljeta je za skoro dva miliona eura prešao u Sunderland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjem dijelu sezone na 38 mečeva u svim takmičenjima uspio je da postigne šest golova i upiše jednu asistenciju.

Što se tiče tabele Southampton je u mnogo boljoj situaciji jer je trenutno četvrti sa 73 boda i ima osiguran nastup u play-offu za Premiership. S druge strane Sunderland je na tek 12. mjestu sa 47 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti