Southgate poslao nevjerovatan zahtjev Ten Hagu, a tiče se Harryja Maguirea

Da li je moguće da ovo traži

Southgate poslao nevjerovatan zahtjev Ten Hagu, a tiče se Harryja Maguirea

E. Oštraković

Jasno je da je Harry Maguire u posljednje vrijeme nogometaš koga navijači najviše uzimaju na zub nakon svake njegove pogreške.

Posljednja u nizu takvih utakmica bila je u dresu reprezentacije Engleske protiv Njemačke, kada je Maguire bio direktni krivac za dva od tri primljena gola.

Prepune su društvene mreže njegovi grešaka i u dresu Manchester Uniteda gdje više ne igra u prvoj postavi, ali i u dresu reprezentacije.

Ipak, selektor Engleske, Gareth Souhgate, ne odustaje od ideje da Harry Maguire igra u prvoj postavi, te je zatražio od Erika ten Haga da mu da više prostora za igru.

Maguire je u ovoj sezoni u dresu Manchester Uniteda odigrao utakmice protiv Brihtona i Brentforda, a upravo te dvije utakmice njegov klub je na kraju izgubio.

Nakon toga, u tri naredne utakmice Maguire je bio na klupi, njegov tim je nizao pobjede, a tek protiv Arsenala je dobio deset minuta da igra.

Prije tri godine Maguire je postao najsljuplji odbrambeni igrač u historiji nogometa, nakon što ga je United Leicesteru platio 87 miliona eura.

Gotovo cijeli svjet je protiv njega i niko mu ne vjeruje, osim jednog čovjeka, a to je selektor Engleske Gareth Southgate.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Znam da svi govore da mi je on važan, ali važan je svima nama. Ne samo meni. Pitate se zašto igra kod mene. On je jedan od najboljih igrača i daje nam najbolje šanse da pobjedimo. Mislim da bi svi trebali da idemo ka tome da on igra redovno i da igra sa samopouzdanjem", rekao je Southgate.

Ostaje da vidimo da li će Erik ten Hag poslušati ono što ga je zamolio Southgate, te hoće li dati više prostora za igru Maguireu.

Top Komentari

King_Kenny
...Southgate je debil,kako je on dogurao do finala EP to ni on ne zna,ali zato na SP nece proci ni grupu...
6 0
hake
Neće debila Soutghate-a Ten Hag poslušat, a i što bi?! Lik je ovoj prevari dao dovoljno prostora u prijateljskim utakmicama prije sezone i u prve dvije utakmice premier lige. Dovoljno da vidi da je lik za prodat, a ne za klupe.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi