Maguire nakon svakog meča završi na stubu srama, ali tek sada se saznala prava istina o njemu

Progovorio je kapiten

Maguire nakon svakog meča završi na stubu srama, ali tek sada se saznala prava istina o njemu

A. Čaušević

Vjerovatno niti jedan fudbaler na svijetu ne bi volio biti u koži Harryja Maguirea.

Maguire je i dalje zvanično najskuplji štoper svih vremena, Englez je plaćen 87 miliona eura kada je prelazio iz Leicester Cityja u Manchester United zbog čega je njegov svaki nastup pod lupom.

Ovaj 29-godišnjak prolazi kroz zaista težak period pošto praktično nakon svakog meča završi na stubu srama zbog grešaka koje napravi pa kritike počnu stizati za svih strana.

Maguire se loše proveo u remiju Engleske sa Njemačkom(3:3) te je bio jedan od najslošijih pojedinaca na utakmici. Svakako najviše je kritikovan zbog penala napravljenim nad Jamalom Musialom.

Međutim, koliko god bio kritikovan zbog loše predstave protiv Njemačke, snimak poslije utakmice otkrio je pravu istinu o stamenom štoperu.

Naime, Maguire je snimljen kako povrijeđen napušta stadion Wembley, a prema prvim informacijama radi se o istegnuću mišića.

Oglasi

Dakle, iako je bio povrijeđen defanzivac se nije dvoumio da li treba igrati za svoju reprezentaciju ili ne što je jasan pokazatelj koliko mu je stalo do njegove zemlje bez obzira što stalno trpi kritike.

U izjavi poslije meča i kapiten Harry Kane je potvrdio da je Maguire imao povredu te da je posljednjih desetak minuta praktično igrao sa jednom nogom.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Maguire je imao povredu, a posljednjih pet, deset minuta je igrao s jednom nogom. Pokazao je karakter i jako sam ponosan na njega", kazao je Kane.

U odbranu Maguirea stao je i njegov klupski saigrač Luke Shaw koji je kazao da navijači moraju shvatiti da je štoper Manchester Uniteda standardan član reprezentacije i da se to neće promijeniti.

Top Komentari

MaDaj
Covijek bi pomislio da je Ronaldo, Messi ili slični pa da reprezentacija nemoze brz njega, a on ustvari najlošije igrač u repci hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije