Sterling mu je rekao 'misliš da si faca?', a onda je počela žestoka tuča, hrana je letjela sa stola

Detalji fizičkog sukoba reprezentativaca Engleske

Sterling mu je rekao 'misliš da si faca?', a onda je počela žestoka tuča, hrana je letjela sa stola

Engleski mediji donose nove informacije o sukobu Joeja Gomeza i Raheema Sterlinga koji se desio tokom okupljanja reprezentacije Engleske.

Njih dvojica su prvo imala verbalni sukob u nedjelju poslijepodne tokom derbija Liverpool - Manchester City, a čini se da su rane još bile svježe kada su se vidjeli na okupljanju reprezentacije.

Jedan od svjedoka je engleskim medijima rekao šta se zapravo dešavalo:

"Sukob Sterlinga i Gomeza trajao je samo 15-ak sekundi, ali je bio toliko težak da će definitivno ostaviti posljedice na ekipu, selektora i savez".

"Odigrao se oko 12 sati u ponedeljak, za vrijeme ručka u trening-kampu reprezentacije. Gomez, koji je tek došao na okupljanje, hodao je od jednog do drugog igrača koji su ranije došli i ručali i svakog od njih pozdravljao rukovanjem. Tako je došao do Sterlinga. Ali on je odbio pruženu ruku i odbrusio mu 'Znači, misliš da si faca?' ustao se i bacio na Gomeza. Bila je to žestoka tuča, a hrana sa stolova letjela je na sve strane. Sterling se zaista ponio kao dijete", navodi se.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, selektor Gareth Southgate odlučio je nakon sukoba suspendovati Sterlinga za susret protiv Crne Gore koji je na rasporedu sutra navečer.

"Još uvijek su emocije nakon derbija u nedjelju veoma jake. Nama je veliki izazov da razdvojimo rivalitet iz klubova kada igrači dođu da igraju za reprezentaciju. Odlučeno je da Sterling neće igrati protiv Crne Gore i vjerujem da je to u ovom trenutku najbolje za ekipu. To smo odlučili nakon razgovora sa cijelom ekipom", rekao je jučer Southgate.

Top Komentari

BobPaisley
...ovaj Gomez je bas neki smokljo kada ga taj *****cic smije napasti.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi