Southgate u novim problemima, igrači ne podržavaju njegovu odluku
Igrači smatraju da je odluka Southgatea bila pretjerana

Atmosfera u reprezentaciji Engleske nije najbolja pred mečeve kvalifikacija za EP

Southgate u novim problemima, igrači ne podržavaju njegovu odluku

S. Pašalić

Reprezentacije Engleske se jučer okupila uoči mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Crne Gore i Kosova.

Ipak, već na prvom treningu se desio incident u kojem su se sukobili Joe Gomez i Raheem Sterling, a to je bio nastavak sukoba koji su dva igrača imala na derbiju između Liverpoola i Manchester Cityja u nedjelju.

Na kraju je selektor Engleske, Gareth Southgate odlučio da udalji Sterlinga iz tima, te on neće zaigrati u meču protiv Crne Gore.

Ipak, engleski Mirror piše da igrači Engleske smatraju da je reakcija Southgatea bila pretjerana i da Sterling nije trebao biti odstranjen iz ekipe za meč protiv Crnogoraca.

Sterling se tokom dana oglasio povodom ove odluke, ali to nije natjeralo Southgatea da ga vrati u tim.

"Trenutno smo u fazi kada su emocije veoma jake nakon derbija i ja sam čovjek koji prizna kada me takve stvari savladaju. Joe Gomez i ja smo dobri i razumijemo se. To je bila stvar koja je trajala 5-10 sekundi. To je sada iza nas i nećemo ovo praviti većim nego što jeste", rekao je Sterling.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi