Southgate odabrao tim za Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Englezi u očekivanom sastavu

Southgate odabrao tim za Svjetsko prvenstvo

M. Šljivak

Selektor reprezentacije Engleske Gareth Southgate odabrao je 23 fudbalera koja će Gordi Albion predstavljati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Kao što je i najavljivano, na spisku nema iskusnog golmana Joea Harta, dok je poziv dobio defanzivac Liverpoola Trent Alexander-Arnold (19), koji još uvijek nije debitovao za nacionalni tim.

Većih iznenađenja na spisku nije bilo, izuzev nepozivanja Jacka Wilsherea iz Arsenala, a Southgate se odlučio za ove fudbalere:

Golmani: Jordan Picfkord, Jack Butland, Nick Pope

Odbrana: Kyle Walker, Trent Alexander-Arnold, Kieran Trippier, Harry Maguire, Phil Jones, Gary Cahill, Danny Rose, Ashley Young.

Vezni red: Eric Dier, Dele Alli, Jordan Herdenson, Jesse Lingard, Ruben Lofts-Cheek, Fabian Delph, Raheem Sterling.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad: Harry Kane, Jamie Vardy, Marcus Rashford, Danny Welbeck.

Englezi su na Mundijalu u grupi G sa selekcijama Tunisa, Paname i Belgije.

Top Komentari

endikerol09
Nista specijalno.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi