Southgate reagovao nakon haosa na treningu i suspendovao najboljeg igrača

Sterling ne igra protiv Crne Gore

Southgate reagovao nakon haosa na treningu i suspendovao najboljeg igrača

Endin Čaušević

Reprezentativci Engleske okupili su se jučer pred utakmice protiv Crne Gore i Kosova, a već na prvom treningu Gareth Southgate je imao velike probleme.

Engleski mediji saopštili su sinoć da je došlo do varnica na prvom treningu reprezentacije Engleske na kojem su se sukobili Raheem Sterling i Joe Gomez.

Sterling i Gomez imali su prvo sukob u nedjelju u derbiju Liverpoola i Manchester Cityja, a tenzije su se nastavile i na reprezentativnom okupljanju.

Prvo je došlo do verbalnog sukoba između ovog dvojca, a navodno sve je počeo Sterling koji je i dalje ljut na Gomeza zbog njegovog ponašanja na derbiju na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovakvo ponašanje je itekako iznenadilo Southgatea koji je odlučio da "suspenduje" Sterlinga jer on neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv Crne Gore koju Engleska igra za dva dana.

"Još uvijek su emocije nakon derbija u nedjelju veoma jake. Nama je veliki izazov da razdvojimo rivalitet iz klubova kada igrači dođu da igraju za reprezentaciju. Odlučeno je da Sterling neće igrati protiv Crne Gore i vjerujem da je to u ovom trenutku najbolje za ekipu. To smo odlučili nakon razgovora sa cijelom ekipom", rekao je Southgate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi