Nakon što se Ibra povukao, ostala su još samo tri aktivna nogometaša koja su igrala na SP 2002

Za njih još nema kraja

Nakon što se Ibra povukao, ostala su još samo tri aktivna nogometaša koja su igrala na SP 2002

E. Škorić

Jedan od najboljih napadača svijeta proteklih dvadesetak godina, Zlatan Ibrahimović, objavio je jučer kraj karijere.

Ibrahimović se na utakmici Milana i Verone oprostio od kluba, ali i okončao kraj karijere. Bilo je zaista puno emocija, mnogi na stadionu su plakali, pa čak i Ibra koji je poznat kao hladan i arogantan tip.

Mnogi su mislili da će Ibrahimović karijeru nastaviti u Monzi, međutim umjesto toga odlučio je otići da u penziju.

"Došlo je vrijeme za mene. Bilo je puno savjeta od drugih, ali došlo je vrijeme da kažem dosta i da uživam u privatnom životu i nogometu na drugi način", rekao je Ibra na pressici poslije meča.

"Bilo je ponuda, ali nije bilo zanimljivo. Ako je neko odlučio da više ne nastavi, onda ga ponude ne zanimaju."

Ibrahimović je dodao da i nijegova porodica nije znala da će se oprostiti od nogometa te da se na dan oproštaja uopšte nije šalio te je ličio na zombija.

Oglasi

Čuveni napadač je osim za Milan igrao za brojne evropske velikane kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Manchester Uniteda pa i PSG. Sve je počelo u Malmeu 1999. godine, a jedno vrijeme je igrao i u SAD-u, za LA Galaxy.

Prethodno se oprostio i bivši španski reprezentativac Joaquin, legenda Betisa, što znači da sada imamo samo tri aktivna nogometaša koja su nastupala na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, koje je eto odigrano prije više od 20 godina u Japanu i Južnoj Koreji.

Jedan od njih je Gianluigi Buffon, legendarni italijanski golman koji brani za Parmu i još uvijek nije odlučio da okači rukavice o klin.

Drugi je Roque Santa Cruz, legendarni kapiten Paragvaja koji je imao uspješnu karijeru i koji je između ostalih igrao za Bayern, Manchester City, Betis, Malagu... Trenutno sa 41. godinom je član Libertada.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I tu je još Bartholomew Ogbeche, 38-godišnjak koji nastupa u Indiji za Hyderabad, a koji je 2002. nastupao za Nigeriju.

Svojevremeno je igrao za PSG, Metz, Alaves, Real Valladolid, Cadiz, Middlesbrough, alio je posljednjih nekoliko godina u Indiji. Ima ugovor do ovog ljeta i pitanje je da li namjerava nastaviti karijeru...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi