Dok mu je igrala vilica trpio je poniženje, uslijedila je reakcija koju može izvesti samo Ibra!

Oproštaj u stilu

Dok mu je igrala vilica trpio je poniženje, uslijedila je reakcija koju može izvesti samo Ibra!

Admin Čaušević

Oproštaj Zlatana Ibrahimovića nije mogao proteći bez poteza svojstvenog za 41-godišnjaka. Još jednom je pokazao da je poseban karakter i zašto se igrač sa takvom karizmom više nikad neće pojaviti na fudbalskim terenima.

Nakon dvije i pol decenije vrhunske karijere Ibrahimović je digao sidro. Šveđanin je nakon meča Milan - Verona iznenađujuće saopštio da završava karijeru.

Susret na San Siru je trebao biti oproštajni od Rossonera, ali ne i od fudbala, međutim na svečanoj ceremoniji poslije meča 41-godišnjak je saopštio da se oprašta.

Ibru su obuzele emocije, suze su potekle i vilica mu je zadrhtala, a onda je uslijedilo poniženje. Kada je uzeo mikrofon, čuli su se zvižduci.

Bili su to navijači Verone koji su pokušali umanjiti Zlatanov oproštaj, ali su dobili odgovor tipičan za Ibru.

Oglasi

"Zviždite, zviždite... To što ste me vidjeli je najveći trenutak u vašoj sezoni", poručio je Ibrahimović tifozima Verone te dobio ovacije oko 60.000 pristalica Rossonera.

Ibrahimović je tokom karijere izrekao veliki broj ovakvih i sličnih rečenica, a njegov nivo samopouzdanja tokom igračkih dana je bio zaista neprikosnoven.

Mnogi su mislili da će Ibrahimović karijeru nastaviti u Monzi, međutim umjesto toga odlučio je otići da u penziju.

"Došlo je vrijeme za mene. Bilo je puno savjeta od drugih, ali došlo je vrijeme da kažem dosta i da uživam u privatnom životu i fudbalu na drugi način", rekao je Ibra na pressici poslije meča.

"Bilo je ponuda, ali nije bilo zanimljivo. Ako je neko odlučio da više ne nastavi, onda ga ponude ne zanimaju."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je dodao da i nijegova porodia nije znala da će se oprostiti od fudbala te da se na dan oproštaja uopšte nije šalio te je ličio na zombija.

Čuveni napadač je osim za Milan igrao za brojne evropske velikane kao što su Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Manchester Uniteda pa i PSG. Sve je počelo u Malmeu 1999. godine, a jedno vrijeme je igrao i u SAD-u, za LA Galaxy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti