Zora sviće, gori nebo iznad Australije: Stižu nestvarne scene nakon trijumfa protiv Danske

Totalna ludnica na ulicama

Zora sviće, gori nebo iznad Australije: Stižu nestvarne scene nakon trijumfa protiv Danske

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Australije izborila je plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. U nokaut fazu odveo ih je trijumf protvi Danske u trećem kolu grupe D rezultatom 1:0.

Junak Australije bio je Mathew Leckie koji je postigao pogodak u 60. minuti, a meč se pratio na trgovima i ulicama širom Australije.

Na internetu su se pojavile nevjerovatne i pomalo nestvarne scene iz Australije gdje su na hiljade navijača u delirijumu nakon plasmana dalje iako je u Australija tada bilo skoro četiri sata ujutro.

Australija živi fudbalske dane, a mnogi im nisu davali puno šansi u grupi sa Francuskom, Tunisom i Danskom.

Većina ljudi će za dva do tri sata na posao, u škole na fakultete, ali to nije bio problem da isprate svoje sportske heroje.

Oglasi

Nakon poraza od Francuske u prvom kolu od 4:1, skupili su sange i sa dva trijumfa od 0:1 i 1:0 protiv Tunisa i Danske izborili plasman u nokaut fazu.

To će za Soccerose biti drugi put da igraju nokaut fazu Mundijala, a prvi put je to bilo 2006. godine na Mundijalu u Njemačkoj.

Iako u timu nemaju velike zvijezde kao što je ranije bio slučaj sa Kewellom ili Vidukom, Australija je pokazala jaku timsku igru i zasluženo ide dalje.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Protivnik okeanskoj reprezentaciji bit će pobjednik grupe C, gdje se nalaze Saudijska Arabija, Argentina, Poljska i Meksiko.

Ovome dodajmo da je Australija na Mundijal došla nakon baraž duel protiv selekcije Perua. Bili su bolji u izvođenju penala sa 4:3, nakon što je regularni dio završen 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi