SPAL dovodi nekadašnjeg fudbalera Arsenala

Pregovori traju

SPAL dovodi nekadašnjeg fudbalera Arsenala

Čelnici italijanskog prvoligaša SPAL-a vrijedno rade na slaganju igračkog mozaika za sljedeću sezonu. Nakon što je u klub stigao Vanja Milinković-Savić, na meti SPAL-a se nalazi i Johan Djourou koji je u prošlosti igrao za Arsenal.

Ovaj 31-godišnji defanzivac je trenutno bez angažmana nakon što se razišao sa Antalyasporom, a ugledni Sky Sports prenosi kako će naredna stanica u njegovoj karijeri gotovo sigurno biti SPAL, te da su pregovori o poodmakloj vazi.

Interes SPAL-a za švicarskog fudbalera je trajao već neko vrijeme, no problem je predstavljao ugovor koji je Djourou imao, a sve prepreke da dođe do saradnje sada su otklonjene.

Djourou je u karijeri pored Arsenala i Antalyaspora imao priliku još igrati za Hamburger SV, Hannover i Birmingham.

Također, nastupao je i za reprezentaciju Švicarske na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi