SPAL je najveće iznenađenje u Italiji: Atalantu srušio "njihov" igrač

Petagna postigao dva gola

SPAL je najveće iznenađenje u Italiji: Atalantu srušio "njihov" igrač

Endin Čaušević

Fudbaleri SPAL-a danas su na domaćem terenu pobijedili Atalantu sa 2:0 u okviru četvrtog kola italijanske Serije A.

SPAL je priredio večeras veliko iznenađenje pobjedom nad Atalantom koju je na kraju koštao njihov igrač Andrea Petagna. Naime, Petagna je postigao oba gola na večerašnjoj utakmici, a zanimljivo da je prije mjesec dana stigao na posudbu u SPAL upravo iz Atalante.

Atalanta je bila favorit u ovom meču i očekivalo se da će neporaženi napustiti stadion Paolo Mazza, ali to se nije desilo. SPAL je meč riješio početkom drugog poluvremena kada su došli do dva gola koja Atalanta nije uspjela nadoknaditi.

Petagna je mrežu Atalante zatresao u 50. minuti za 1:0, a samo šest minuta kasnije svojim drugim golom postavio je konačnih 2:0. Nakon četiri kola SPAL je na nevjerovatnm drugom mjestu s devet bodova, dok je Atalanta na 13. poziciji s četiri boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

Mali Memo
Znači li to da bi SPAL konama 16 uvalio?
9 7
Mu'min Juventino FKS
Forza Spal!!! Jes da me malo podsjecaju na odurnog zelju, al nema veze, ubjedljivo najbolji mali klub u serie A, ozbiljan, fin stadion, pun, ma ljepota!!!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi