SPAL odložio slavlje Juventusa
(Foto: EPA)

Poraz Stare dame

SPAL odložio slavlje Juventusa

M. Šljivak

SPAL je danas savladao Juventus sa 2:1 i na taj način je barem nakratko odložio slavlje šampionske titule torinskog tima.

Trener Max Allegri je u ovom meču izveo poprilično izmijenjen sastav i bez velikih zvijezda koje odmara za meč Lige prvaka protiv Ajaxa.

Juventus je dobro ušao u meč. Pogotkom Moisea Keana u 30. minuti su poveli sa 0:1 i činilo se kako će Stara dama da bez pola tima proslavi novu titulu prvaka.

Međutim, domaći su u drugom poluvremenu odigrali zaista sjajno. I njima je pobjeda značila mnogo u borbi za opstanak, pa su došli do velikog preokreta.

Izjednačenje im je donio Bonifazi u 49. minuti meča za 1:1, da bi Sergio Floccari pogodio u 74. minuti za preokret i vodstvo SPAL-a od 2:1.

To je bio i konačan rezultat meča, pa je je SPAL došao do važna tri boda i Juventusu su odložili slavlje osme uzastopne titule.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serije A, 32. kolo:

SPAL - Juventus 2:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi