SPAL u derbiju za opstanak savladao Crotone

Slavili u gostima

SPAL u derbiju za opstanak savladao Crotone

E. Čaušević

Fudbaleri SPAL-a danas su kao gosti savladali Crotone sa 3:2 u derbiju za opstanak u okviru 26. kola italijanske Serije A.

SPAL i Crotone će se do kraja sezone grčevito boriti za opstanak u društvu najboljih, a veoma važna tri boda osvojili su gosti koji su slavili sa 3:2. Ekipa SPAL-a povela je u 37. minuti utakmice kada je Antenucci pogodio mrežu domaćeg tima.

Ipak, početkom drugog dijela Crotone je poravnao na 1:1, a strijelac je bio Budimir. No, u narednih desetak minuta SPAL je postigao dva gola. Prvo je na 1:2 povisio Šimić, da bi mrežu Crotonea za 1:3 zatresao Paloschi.

Konačnih 2:3 u samom finišu utakmice svojim drugim golom postavio je Budimir. Crotone je na 17. mjestu sa 21 bodom, dok je SPAL jedno mjesto ispod s jednim bodom manje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 26. kolo:

Crotone - SPAL 2:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi