Špalira ni na vidiku: Rangersi srušili Celtic

Siguran trijumf na Ibroxu

Špalira ni na vidiku: Rangersi srušili Celtic

A. Čaušević

U posljednjem Old Firmu ove sezone Rangersi su sa sigurnih 2:0 pobijedili Celtic. 

Špalira na Ibroxu za nove stare šampione nije bilo kao što je i Steven Gerrard najavio. Štaviše, popularni Policajci uopšte nisu bili gostoljubivi.

Rangersi su poveli već u drugoj minuti kada je direktno iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane pogodio Tavernier. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

Domaći su nastavili sa odličnom igrom u nastavku, a do drugog gola su stigli u 63. minuti kada je briljantnu akciju na najbolji način završio Arfield.

Najbolju šansu za goste u 85. minuti je promašio Burke koji je šutirao iz odlične pozicije za 10-ak metara, ali je njegov udarac zaustavio Foderingham.

U četiri ligaška derbija grada Glasgowa ove sezone obje ekipe su ostvarile po dva trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi