Spalletti: Džeko i Higuain će voditi pravu bitku

Za najboljeg strijelca lige

Spalletti: Džeko i Higuain će voditi pravu bitku

Edmir Škorić

Trener Rome Luciano Spalletti je u razgovoru za zvaničnu stranicu rimskog kluba uputio nekoliko pohvala bh. napadaču Edinu Džeki.

Spalletti je nebrojano puta ove sezone hvalio Džeku, te i danas ne zna zašto je u prošlosti Dijamant bio osporavan.

"Pokušao sam ga stimulirati ove sezone i to je moj posao. Što se mene tiče - nikada nije bilo sumnje. Džeko je sjajan igrač i ne razumijem stav onih koji su ga u prošlosti kritikovali", kazao je Spalletti, te je potom i dodao kako će se Džeko ove sezone boriti za titulu najboljeg strijelca u Seriji A.

"Džeko i Higuain će se boriti za najboljeg strijelca prvenstva. Mislim da će to biti velika trka".

Bivši trene Zenita se pred početak ove sezone odlučio vratiti na Olimpico i otkrio je kako je to bilo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Shvatio sam da ću se vratiit u Rim kada su me nazvali. Mojoj porodici se ovdje dopada, posebno mojoj djeci. Dopala mi se činjenica da me traže, tim mi se dopao i želio sam doći da pomognem Romi", ističe Spalletti.

Džekina Roma trenutno je drugoplasirani tim Serije A sa 38 bodova, dok lider Juventus ima 42 boda. Kada govorimo o najboljim strijelcima lige, trenutno je vodeći Icardi sa 14 golova, Belotti i Džeko imaju po 13, Mertens 11, a Higuain 10 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi