Spalletti: Izgubili smo zbog penala, nije nam Sassuolo stvarao prilike

Trener Intera nakon meča

Spalletti: Izgubili smo zbog penala, nije nam Sassuolo stvarao prilike

Trener Intera Luciano Spalletti nije imao razloga za zadovoljstvo nakon večerašnjeg poraza od Sassuoloa u okviru 1. kola italijanske Serije A.

Iako se od silno pojačanih Nerazzurra očekivalo daleko više, oni su izgubili sa 1:0 na gostovanju Sassuolou, a Spalletti je nakon meča poručio da su domaći igrali samo na kontre te je iskoristio priliku i da se požali na loš teren.

"Sassuolo je igrao dobro kontra napade, jer je puno lakše stajati nazad, čekati i praviti pritisak. Igranje između dvije linije i pokušavanje pronalaska praznog prostora za pas kroz silnu gužvu je daleko teže. Teren je također bio vrlo loš. Velika je razlika kada na takvom terenu igrate od noge do noge i kada igrate kontra napade. Inače, meč smo izgubili zbog penala, nije nam Sassuolo stvarao prilike", poručio je trener Intera.

Njega su upitali i da pojasni zašto je Brazilac Dalbert izašao iz igre na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dalbert nije čitao kretnje dovoljno brzo i sigurno može bolje, ali imao je svojih trenutaka i sigurno da može napraviti veliku štetu protivniku sa centaršutevima", objasnio je Spalletti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi