Spalletti otkrio tajnu: Džeko nam je pomogao u pripremi meča
Foto: EPA

Trener Rome priznao

Spalletti otkrio tajnu: Džeko nam je pomogao u pripremi meča

M. Šljivak

Trener Rome Luciano Spalletti otkrio je kako Edin Džeko ima velike zasluge u trijumfu njegovog tima nad Interom.

Roma je na Giuseppe Meazzi slavila sa 3:1, a Džeko je u ovom susretu imao asistenciju, te je izborio penal. Međutim, Spalletti tvrdi kako je bh. napadač na zanimljiv način pomogao pri pripremi utakmice. Njegovo dobro poznavanje igre jednog od ključnih igrača Intera Ivana Perišića donijelo je dosta Vučici.

"Miranda im je dosta nedostajao. On je važan igrač u defanzivi Intera. Također, Edin Džeko nam je otkrio sve tajne igre Ivana Perišića. Dobro ga poznaje, zna njegove slabosti i zahvaljujući njemu smo znali kako da ga zaustavimo", rekao je Spalletti.

Iz Intera su se nakon meča žalili na suđenje. Međutim, Spalletti je uvjeren kako je njegov tim zasluženo slavio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znaš ta ljudi više žele. Pobijedili smo sasvim zasluženo i u to nema sumnje. Inter je sjajan tim, ali Roma je bila bolja i pobijedila je", istakao je trener rimske Vučice nakon meča.

Roma je nakon 26 odigranih kola sedam bodova iza vodećeg Juventusa, ali itekako su još uvijek u igru za titulu prvaka, jer se do kraja sezone ima igrati još 12 utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi