Spalletti zbog Džeke optužuje suce

Nakon meča protiv Sampdorije

Spalletti zbog Džeke optužuje suce

Fudbaleri Rome danas su poraženi na gostovanju kod Sampdorije rezultatom 3:2 u okviru italijanske Serije A.

Trener rimske Vučile Luciano Spalletti bo je veoma nezadovoljan nakon meča. On se posebno osvrnuo na situaciju kada je Džeko oboren u šesnaestercu domaćih, a sudac je umjesto dosuđenog penala podigao zastavicu aludirajući da je Džeko bio u nedozvoljenoj poziciji. Spalletti nije saglasan sa ovom odlukom.

"To nije bio ofsajd. Nemam ništa više reći, jer zaista to nije bila sumnjiva situacija. Džeko je bio metar i pol iza linije i trebala je to biti veoma laka odluka za pomoćnog suca", prokomentarisao je Spalletti. 

Kasnije je trener Rome komentarisao i samu utakmicu.

"Tokom prvog poluvremena Sampdorija je vršila veliki pritisak na nas postavljajući žestok tempo utakmice. Mi smo se trebali suprostaviti dužim čuvanjem lopte u našem posjedu, ali nismo uspjeli to da uradimo. U drugom poluvremenu istrčali smo mnogo bolji i uzeli smo stvari u svoje ruke, izuzevši te tri minute kada smo primili golove. Slobodnjak Muriela je bio prava raketa, a lopta se još i odbila od našeg igrača pa ne možete poslije toga puno uraditi. Takve stvari se dešavaju na utakmicama, ali generalno bili smo dobri", rekao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je jedan od dva gola za Romu danas postigao naš kapiten Edin Džeko koji se izjednačio na listi najboljih strijelaca italijanske Serije A sa Higuainom i Icardijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi