Spallettiju nije bilo teško da kaže ko je najbolji fudbaler ikad kojeg je trenirao

Sutra se vraća na Olimpico

Spallettiju nije bilo teško da kaže ko je najbolji fudbaler ikad kojeg je trenirao

E. Čaušević

Luciano Spalletti je pred početak ove sezone izabran za novog trenera Napolija i čini se da je to bio veoma dobar potez kluba iz Napulja.

Napoli je trenutno prvi na tabeli sa maksimalnih 24 boda jer su ostvarili svih osam pobjeda u dosadašnjem dijelu sezone.

Napolitance sutra očekuje derbi u Rimu gdje će gostovati ekipi Rome, a za Spallettija će to biti sigurno posebna utakmica s obzirom da je u nekoliko navrata trenirao Vučicu.

Spalletti se sutra vraća na Olimpico gdje i nema baš najbolji odnos sa svim navijačima Rome. Mnogi od njih u prethodnom angažmanu u klubu najviše su mu zamjerili što je legendarni Francesco Totti prečesto sjedio na klupi.

Italijanski stručnjak je govorio o Tottiju pred sutrašnju utakmicu i poručio je da je to najbolji fudbaler kojeg je trenirao u svojoj trenerskoj karijeri.

"On je najbolji fudbaler kojeg sam ikad trenirao i jedan od najboljih kojeg je imala ova država. Za njega sam radio neke stvari za koje sam mislio da neću raditi za nekog svog igrača, ali bih sve to ponovio. Volio sam trenirati Tottija jer je on bio fantastičan fudbaler", rekao je Spalletti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poručio je da mu nije prvi put da dolazi na Olimpico kao trener druge ekipe i sigurno je da će mu ovaj put biti nešto lakše.

"Već sam prošao sve to. Ne zaslužujem te zviižduke s tribina jer znam koliko volim i koliko sam dao Romi. Nadam se da se neće desiti to sutra, ali sve je moguće nažalost", dodao je trener Napolija.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi