Luis Enrique se oglasio nakon što je napustio reprezentaciju Španije

Ima velikih privatnih problema

Luis Enrique se oglasio nakon što je napustio reprezentaciju Španije

E. Čaušević

Luis Enrique danas je odlučio da podnese ostavku na mjesto selektora reprezentacije Španije.

Enrique je klupu Crvene furije preuzeo nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji prošlog ljeta, ali se tu zadržao manje nego što je iko očekivao. Već mjesecima se nije pojavljivao u javnosti, a mečeve Španije vodio je njegov pomoćnik Roberto Moreno.

Upravo je Moreno danas izabran za novog selektora Španije jer su to tražili igrači ovog tima. Enrique je otkrio da ima velikih privatnih problema, ali nije htio da ulazi u detalje toga što se dešava njemu i njegovog porodici.

"Moram napustiti klupu Španije zbog razloga koji su me zaustavili da normalno funkcionišem kao trener od marta do danas. Odlučio sam da napustim mjesto selektora. Hvala FS Španije na ukazanom povjerenju i razumijevanju", poručio je Enrique i dodao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Posebno se zahvaljujem svojim pomoćnicima i igračima koji su izuzetno profesionalni. Hvala i medijima što su bili diskretni i poštovali situaciju. Hvala vam svima iz dubine srca".

Promo

Top Komentari

RodjeniRA
Ovo je teska ljudina! Nadam se da ce izaci iz krize kao pobjednik!!
1 0
daca
A jel moze neko da napise sta mu je ☺
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi