Špancima bogate nagrade za osvajanje Mundijala
Foto: EPA

Imaće motiv više

Špancima bogate nagrade za osvajanje Mundijala

Midhat Šljivak

Fudbalski savez Španije odlučio je bogato nagraditi fudbalere i stručni štab ako osvoje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kao i na prethodnih nekoliko takmičenje, Španci su jedni od favorita za osvajanje trofeja, a Fudbalski savez ove zemlje odlučio je dodatno motivisati fudbalere.

Kako navodi Marca, dogovoreno je da svaki član ekipe dobije 800 hilada eura za titulu prvaka svijeta, a ovaj bonus će biti odobren nakon što bude izabran novi predsjedik Saveza.

Poređenja radi, igračima Njemačke obećana je nagrada od 350.000 eura po članu ekipe i sigurno da će Španije imati motiv više u svakom meču.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Španci na Mundijal dolaze sa velikim očekivanjima, ali prije svega je potrebno da prođu grupu u kojoj su još Portugal, Maroko i Iran.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi