Avion sa španskim reprezentativcima se vratio, u njemu je nedostajalo čak 14 igrača
Nezadovoljni Španci zaputili se odmah kući, ali u avionu je nedostajalo čak 14 igrača

Putovali su odvojeno

Avion sa španskim reprezentativcima se vratio, u njemu je nedostajalo čak 14 igrača

E. Škorić

Španska nogometna reprezentacija dobro je otvorila turnir, ali je u prvoj rundi nokaut faze zaustavljena, pošto je poražena od Maroka na penale.

Španci su u prvom kolu dobili Kostariku sa 7:0, da bi zatim odigrali 1:1 s Njemačkom, a u trećem kolu poraženi su od Japana, vjerovatno i namjerno kako bi izbjegli Hrvatsku, a potom i Brazil u četvrtfinalu.

No, za ekipu Luisa Enriquea kalkulisanje je bilo uzaludno, pošto je Španija na penale ispala od Maroka sinoć u osmini finala i prije vremena mora kući.

Razočarani reprezentativci sjeli su u avion i zaputili se kući, no samo poovica nogometaša bila je prisutna u avionu koji je na raspolaganje stavio Španski nogometni savez.

Prema dnevniku Marca, oni koji se nisu vratili kući s grupom ili su radije putovali odvojeno, sa svojim porodicama, ili su ostali na području Zaljeva kako bi proveli godišnji odmor.

Njih 14 nije otputovalo iz Katara u avionu sa ostatkom reprezentacije, a na popisu su: Robert Sanchez, Dani Carvajal, Cesar Azpilicueta, Eric Garcia, Hugo Gullamont, Aymeric Laporte, Jordi Alba, Jose Gaya, Rodri, Carlos Soler, Marcos Llorente, Koke, Alvaro Morata i Marco Asensio.

Oglasi

Španci ne gube vrijeme: Luis Enrique će dobiti otkaz, a već se zna ime novog selektora

Na velikom udaru kritika našao se Luis Enrique koji ionako nije u dobrim odnosima sa španskim medijima i neće biti iznenađenje ukoliko ovaj stručnjak u narednim danima dobije otkaz.

Enrique je nakon sinoćnje utakmice poručio da je rano pričati o njegovom statusu i da će tek iduće sedmice razgovarati s čelnicima Fudbalskog saveza Španije.

Međutim, španski mediji već pišu da je Enriqueovo vrijeme u reprezentaciji Španije odbrojano i da će ga samo čudo spasiti da na kraju ne dobije otkaz nakon velikog neuspjeha u Kataru.

Pojedini španski mediji već su počeli špekulisati o tome ko bi mogao da bude novi selektor Crvene furije, a navodno jedno ima se već istaklo.

Španski portal Onda Cero objavio je danas da su čelnici FS Španije već kontaktirali Roberta Martineza i ponudili mu mjesto selektora Crvene furije, te da će on vjerovatno to prihvatiti.

Martinez je trenutno slobodan agent na tržištu nakon što je prošle sedmice i zvanično poručio da napušta reprezentaciju Belgije i da neće produžiti ugovor koji je istekao nakon završetka nastupa Belgije na Mundijalu u Kataru.

On je s Belgijom također doživio neuspjeh u Kataru jer nisu uspjeli proći ni grupnu fazu, a potom je Martinez objavio da neće produžiti ugovor i da je nakon šest godina došlo vrijeme za rastanak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj španski stručnjak se već povezuje sa reprezentacijom svoje domovine i smatra se da će tu ponudu teško odbiti i da neće biti iznenađenje ukoliko Roberto Martinez bude novi selektor Crvene furije.

Također, treba istaći da Luis Enrique ima ugovor sa FS Španije do kraja ovog mjeseca i kako stvari stoje on sigurno neće biti produžen.

Top Komentari

Ecosport
Vidi Ferrana što se smješka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi