Španci ne gube vrijeme: Luis Enrique će dobiti otkaz, a već se zna ime novog selektora

Nakon neočekivanog ispadanja s Mundijala

Španci ne gube vrijeme: Luis Enrique će dobiti otkaz, a već se zna ime novog selektora

E. Čaušević

Španija je sinoć doživjela neočekivan poraz u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Maroka, a na velikom udaru kritika našao se selektor Luis Enrique koji je prema svemu sudeći završio svoju avanturu na kormilu Crvene furije jer španski mediji pišu da se već zna ko će preuzeti njegovo mjesto.

Španci su očekivali da će se bez problema plasirati u četvrtfinale Mundijala jer su bili veliki favoriti u okršaju protiv Maroka, ali su nakon penala doživjeli šokantan poraz i ispadanje s ovog takmičenja.

Na velikom udaru kritika našao se Luis Enrique koji ionako nije u dobrim odnosima sa španskim medijima i neće biti iznenađenje ukoliko ovaj stručnjak u narednim danima dobije otkaz.

Enrique je nakon sinoćnje utakmice poručio da je rano pričati o njegovom statusu i da će tek iduće sedmice razgovarati s čelnicima Fudbalskog saveza Španije.

Međutim, španski mediji već pišu da je Enriqueovo vrijeme u reprezentaciji Španije odbrojano i da će ga samo čudo spasiti da na kraju ne dobije otkaz nakon velikog neuspjeha u Kataru.

Pojedini španski mediji već su počeli špekulisati o tome ko bi mogao da bude novi selektor Crvene furije, a navodno jedno ima se već istaklo.

Oglasi

Španski portal Onda Cero objavio je danas da su čelnici FS Španije već kontaktirali Roberta Martineza i ponudili mu mjesto selektora Crvene furije, te da će on vjerovatno to prihvatiti.

Martinez je trenutno slobodan agent na tržištu nakon što je prošle sedmice i zvanično poručio da napušta reprezentaciju Belgije i da neće produžiti ugovor koji je istekao nakon završetka nastupa Belgije na Mundijalu u Kataru.

On je s Belgijom također doživio neuspjeh u Kataru jer nisu uspjeli proći ni grupnu fazu, a potom je Martinez objavio da neće produžiti ugovor i da je nakon šest godina došlo vrijeme za rastanak.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ovaj španski stručnjak se već povezuje sa reprezentacijom svoje domovine i smatra se da će tu ponudu teško odbiti i da neće biti iznenađenje ukoliko Roberto Martinez bude novi selektor Crvene furije.

Također, treba istaći da Luis Enrique ima ugovor sa FS Španije do kraja ovog mjeseca i kako stvari stoje on sigurno neće biti produžen.

Top Komentari

FahroKonjHodzic
daga nece naslijedit propali vaha hahaha oni vaha hahaha vaha haha
0 5
Madridista
Kakav je ovo pajser. Od reprezentacije napravio Barcelona doo. Nije zvao Ramosa ali je bilo mjesta za Baldea iz Barcelone B?!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi