Španska Marca nema milosti: Ovo mu je bila najgora utakmica u karijeri!
Alba je loše reagovao kod prva dva gola Liverpoola

Označili ga kao glavnog krivca za prva dva gola

Španska Marca nema milosti: Ovo mu je bila najgora utakmica u karijeri!

S. Pašalić

Nakon što je Barcelona u dramatičnom meču ostala bez finala Lige prvaka došlo je vrijeme da se pronađu krivci za neuspjeh.

Iako je velika većina igrača katalonskog tima odigrala ispod svakog nivoa, španska Marca se obrušila na Jordija Albu koji je po mnogima najbolji lijevi bek svijeta.

Marca piše kako je Alba bio glavni krivac kod prva dva gola Liverpoola u porazu Barcelone od 4:0.

Alba, koji ima izvrsnu sezonu iza sebe je prvo u sedmoj minuti loše glavom izbio loptu te je ona došla do Sadia Manea koji ju je dalje proslijedio svom saigraču, a na kraju je Origi postigao gol za 1:0.

Zatim je u 54. minuti ponovo bio krivac za gol kada je izgubio loptu od Alexandera-Arnolda koji je zatim prošao pored njega i uposlio Wijnalduma koji je postigao gol za 2:0.

Već se odavno zna da da je Alba u odbrani slab i da više razmišlja o napadu, a španski mediji se slažu da je ovo bila njegova najgora utakmica u karijeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti