Španski mediji: Zidane pod svaku cijenu želi u januaru dovesti Paula Pogbu
Zidane ne odustaje od dovođenja Pogbe

Trener Real Madrida ne odustaje od svojih planova

Španski mediji: Zidane pod svaku cijenu želi u januaru dovesti Paula Pogbu

S. Pašalić

Zinedine Zidane i dalje insistira na tome da što prije dovede Paula Pogbu iz Manchester Uniteda, piše španska Marca.

Iako je Fede Valverde u odličnoj formi, to i dalje nije promijenilo planove trenera Real Madrida koji i dalje želi da vidi svog sunarodnjaka u timu, navodi se u izvještaju.

Kraljevski klub je ovog ljeta želio dovesti Pogbu, ali u tome nije uspio iako je i Francuz želio napustiti Old Trafford.

Ove sezone je 26-godišnji veznjak odigrao samo šest utakmica za United zbog problema sa povredama.

Još uvijek se ne nazire njegov povratak na teren, ali se nedavno pisalo o tome kako Pogba zapravo ne želi da se vrati na treninge iako bi to mogao, jer želi u januaru otići upravo u Real.

Ono što je problem za Zidanea je da čelni ljudi Reala nisu sigurni da li bi se Pogba uklopio u tim, iako ne osporavaju njegove igračke kvalitete.

Iako se spominje cifra od oko 120 miliona eura za Francuza, neki u klubu smatraju da on ne bi trebao koštati više od 100 miliona, koliko je plaćen Eden Hazard. Drugi pak misle da bi njegova godišnja plata od 16 miliona eura mogla biti problem, iako Zidane ne dijeli to mišljenje.

Pogba ima ugovor sa Unitedom do 2021. godine, ali je pitanje da li je dobro za klub da igrač koji je nezadovoljan ostane u timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi