Sparsi nisu mogli preko Zvezde

Poraz u finalu turnira

Sparsi nisu mogli preko Zvezde

Midhat Šljivak

Košarkaši sarajevskih Sparsa nisu uspjeli da osvoje turnir juniorske Eurolige u Beogradu. U finalnom meču je bolja od bh. predstavnika bila Crvena zvezda rezultatom 92:88.

Dobro su Sparsi otvorili meč. Imali su prednost u uvodnim minutama, ali je Zvezda kontrolisala skok, te su iz drugih prilika često dolazili do laganih poena.

Nakon prve dionice rezultat je bio neriješen, 22:22, da bi mladi košarkaši Zvezde tijekom kompletne druge četvrtine imali rezultatsku prednost. Međutim, bh. ekipa nije dopuštala favorizovanom domaćinu da se previše odvoji, te su na odmor otišli s minusom od pet poena, 47:42.

Zvezda je odigrala bolje treći period. Uspjeli su povećati razliku na plus 13, (70:57), te su bili pred pobjedom u ovom meču.

Prednost su Sparsi spustili na minus četiri na 40 sekundi prije kraja (90:86), ali do preokreta nisu mogli, pa je beogradski tim osvojio turnir.

Do trijumfa je domaće vodio Aleksa Radanov sa 26 poena i osam asistencija, a Boriša Simanić je dodao 16. 

Kod Sparsa je Sani Čampara ubacio 24 poena, dok je Amar Gegić imao 24 poena i 10 skokova. Istakao se i Aleksa Stepanović, koji je ubacio 16 poena uz 12 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi