UEFA zadaje veliki udarac Rusiji

Traže pravni put

UEFA zadaje veliki udarac Rusiji

Eldar Ganibegović

Već je treći dan ruske invazije na Ukrajinu.

UEFA nije imuna po tom pitanju i izmjestila je ovosezonsko finale Lige prvaka iz St. Petersburga i dodijelila ga Parizu, a sada se traži pravni put za novi udarac Rusiji.

Naime, evropska krovna kuća fudbala traži način da raskine sponzorski ugovor s ruskim Gazpromom. Održan je hitan sastanak, a portparol UEFA-e kazao je sljedeće:

"Imat ćemo i nove sastanke na kojima će se razgovarati o daljim koracima u ovoj situaciji".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, i Formula 1 je zauzela sličan stav i trke u Sočiju neće biti, a i njemački Schalke raskinuo je ugovor s Gazrpomom i danas je po prvi put igrao utakmicu bez njihove reklame na dresu.

Inače, Gazprom je najveća ruska tvrtka, najveći eksploatator zemnog plina na svijetu i jedna od najvećih tvrtki na svijetu. Većinski vlasnik je ruska vlada. Godine 2008. proizveo je 549,7 milijardi kubičnih metara plina, što je 17% svjetske proizvodnje plina.

Top Komentari

MaDaj
Maroko (sjeverni dio sahare) super lokacija za proizvodnju solarne energije dovolje za pokrice cijele evrope, ali lakse je baciti Rusima pusu nego napraviti korak ka boljem sutra ...
7 0
Baboisback
Izbaciti Ruske klubove iz svih takmicenja. U svim sportovima.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi