Učesnice baraža dižu glas, UEFA je u velikom problemu

UEFA najavila sastanak u petak

Učesnice baraža dižu glas, UEFA je u velikom problemu

Admin Čaušević

Agresija Rusije na Ukrajinu digla je fudbalsku Evropu na noge. 

Za mjesec se igraju utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a zbog rata na istoku Starog kontinenta UEFA je za petak ujutro zakazala hitan sastanak Izvršnog odbora.

Glavna i praktično jedna tema razgovora bit će aktuelna situacija u Ukrajini i kakve posljedice može snositi Rusija.

Kako sada stvari stoje gotovo pa sigurno Sankt Petersburg će ostati bez finala Lige prvaka. Eminentni svjetski mediji izvještaju da je UEFA to već odlučila i da se čeka zvanična potvrda.

Veći problem predstavljaju utakmice baraža za Mundijal u kojem će nastupiti i Ukrajina i Rusija, dvije države koje su u ratnom sukobu.

Poljaci su već podigli glas i najavili da će da će tražiti premještanje utakmice protiv Rusije na neki neutralni teren jer nemaju namjeru igrati u Moskvi.

Oglasi

Pobjednik duela Rusija - Poljska treba biti domaćin pobjedniku duela Švedska - Češka. Šveđani su jasno poručili da neće igrati s Rusima u Moskvi.

"Od danas je u svijetu situacija potpuno drugačija. Sve naše misli idu prema Ukrajini i prijateljima koje tamo imamo", rekao je Karl-Erik Nilsson, predsjednik FS Švedske.

"Gledajući današnji situaciju, nemoguće je zamisliti da ćemo za nekoliko sedmica igrati meč u Rusiji", dodao je on.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Čekamo informacije od međunarodnih i državnih vlasti i na dijalog UEFA-e i FIFA-e. Trebamo pratiti dešavanja iz dana u dan, ali sada je nezamislivo da igramo u Rusiji.

S druge strane, Ukrajina će baraž igrati protiv Škotske u gostima. Za sada nema naznaka da će Ukrajinci odustati od baraža, međutim ukoliko se situacija još pogorša i stvari u toj zemlji postanu gore taj scenarij ne treba isključiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi