Spava li mirno Frank Lampard? Gol tehnologija spasila Francusku

Prvo VAR, a sada gol tehnologija

Spava li mirno Frank Lampard? Gol tehnologija spasila Francusku

Endin Čaušević

Fudbaleri Francuske igraju trenutno protiv Australije meč prvog kola Grupe C Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Iako nismo vidjeli mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu u nastavku je nastala prava drama na stadionu u Kazanu. Prvo je Francuskoj uz pomoć VAR-a dosuđen penal koji je iskoristio Griezmann, ali je Australija nekoliko minuta kasnije također iz penala poravnala na 1:1.

Nakon primljenog gola Didier Deschamps je bacio sve karte u napad, a to mu se isplatilo u 81. minuti kada je Paul Pogba uz dosta sreće pogodio za 2:1. Ovaj put je Francuskoj pomogla gol tehnologija nakon čega je sudija pokazao na centar.

Sada se sigurno Englezi pitaju šta bi bilo na SP-u 2010. godine u meču s Njemačkom kada nije priznat čist gol Franka Lamparda iako je lopta bila pola metra u golu. No, upravo zbog toga je uvedena gol tehnologija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Harisss
Kad vec pitate Dzekina sjecanja su svjezija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi