Spektakl na San Siru: Italijani otkrili sastave Milana i Juventusa za večerašnji okršaj

Ko će slaviti?

Spektakl na San Siru: Italijani otkrili sastave Milana i Juventusa za večerašnji okršaj

E. Čaušević

Ljubitelji italijanskog fudbala večeras mogu pratiti veliki derbi između Milana i Juventusa koji se igra u okviru 31. kola Serije A.

Oba kluba su u odličnoj formi od nastavka sezone i sigurno je da nas očekuje spektakl na San Siru iako će se meč odigrati pred praznim tribinama. Milanu je pobjeda potrebna u borbi za Evropu, dok Juventus možda ulazi opuštenije u meč jer ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Lazio.

Rossoneri su u nastavku sezone kao preporođeni, te plasman u Evropu više nije nedostižan kao što je to bilo nakon prvog dijela sezone. Ono što posebno raduje navijače Milana jeste što će Stefano Pioli na raspolaganju imati najjači tim.

S druge strane i Maurizio Sarri je na slatkim mukama jer su skoro svi igrači spremni za derbi. Očekuje se da od prve minute zaigra i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji igra posljednje mečeve za Juve prije odlaska u Barcelonu.

Meč ovih timova igra se na San Siru od 21:45 sati, a italijanski mediji već su objavili vjerovatne sastave. Rossonere će predvoditi Zlatan Ibrahimović, dok će glavna uzdanica Stare dame ponovo biti Cristiano Ronaldo.

Vjerovatni sastav Milana: Donnarumma, Conti, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez, Kessie, Bennacer, Saelemaekers, Bonaventura, Calhanoglu, Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vjerovatni sastav Juventusa: Szczesny, Cuadrado, Rugani, Bonucci, Danilo, Bentancur, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi, Higuain, Cristiano Ronaldo.

Kladionice prema očekivanom favorizuju Juventus, ali kvote nisu baš toliko na strani ovog tima kako se to očekivalo. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART možete pogledati kvote za ovaj meč i to OVDJE.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DelPiero
"S druge strane i Maurizio Sarri je na slatkim mukama jer su skoro svi igrači spremni za derbi." Osim sto nema Dybale i De Ligta, mozda i trenutno 2 najbolja igraca Juventusa...
6 0
Taceoni
Nemaju sta traziti protiv Juventusa klasicna dvojka
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije