Italijanski tim poharao koronavirus

Loše vijesti

Italijanski tim poharao koronavirus

S. Mlaćo
Teme:
O koronavirusu se opet mnogo priča. Iz Italije dolaze loše vijesti.

Koronavirus je poharao Speziju, klub iz Serie A.

Naime, šest nogometaša i jedan član stručnog štaba ovog kluba bili su pozitivni nakon testiranja.

"Spezia Calcio objavljuje da je zadnje testiranje ekipe pokazalo da je šest igrača i jedan član stručnog štaba pozitivan na koronavirus. Stoga je klub iz predostrožnosti privremeno prekinuo svu nogometnu aktivnost i cijela ekipa je u izolaciji", stoji u saopštenju kluba.

Podsjetimo, ovaj klub FIFA je ekipu iz Serije A kaznila novčano, što i nije tragedija, ali joj je zato uvela dvogodišnje sankcije, odnosno zabranu transfera.

FIFA-ina odluka u petak još nije 100% potvrđena, budući Spezia može da se žali. Prvo FIFA-i, a zatim Sportskom arbitražnom sudu u Lozani (CAS). To je, na primjer, uradio Chelsea, koji je kažnjen za sličan prekršaj u zimu 2019. godine.

Oglasi

Prva kazna nametnuta Londončanima bila je da neće moći izvršiti transfere u ljeto 2019. i zimu 2020. godine. Iako je žalba FIFA-i bila neuspješna, CAS ju je pozitivno razmotrio, smanjivši kaznu s dva na jedan prijelazni rok.

Sa sličnim problemima Chelsea se suočio 2009. godine, kada ga je FIFA kaznila zbog transfera Gaela Kakute iz Lensa. I tada je Chelsea dobio zabranu transfera za dva prijelazna roka, ali CAS je kaznu smanjio na jedan prijelazni rok, a ukinuta je i prvobitno izrečena suspenzija samom igraču.

Spezia je u prošloj sezoni Serije A izborila opstanak. Na kraju je završila na 15. mjestu sa 39 bodova.je jučer kažnjen od FIFA-e na žestok način.

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi