FIFA brutalno kaznila Italijane: Neka zaborave na transfere do daljnjeg!

Nema transfera

FIFA brutalno kaznila Italijane: Neka zaborave na transfere do daljnjeg!

E. Škorić
Teme:

Iz Svjetske nogometne federacije žestoko su kaznili Speziju zbog nepravilnosti tokom transfera maloljetnih igrača.

FIFA je ekipu iz Serije A kaznila novčano, što i nije tragedija, ali joj je zato uvela dvogodišnje sankcije, odnosno zabranu transfera.

FIFA-ina odluka u petak još nije 100% potvrđena, budući Spezia može da se žali. Prvo FIFA-i, a zatim Sportskom arbitražnom sudu u Lozani (CAS). To je, na primjer, uradio Chelsea, koji je kažnjen za sličan prekršaj u zimu 2019. godine.

Prva kazna nametnuta Londončanima bila je da neće moći izvršiti transfere u ljeto 2019. i zimu 2020. godine. Iako je žalba FIFA-i bila neuspješna, CAS ju je pozitivno razmotrio, smanjivši kaznu s dva na jedan prijelazni rok.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sa sličnim problemima Chelsea se suočio 2009. godine, kada ga je FIFA kaznila zbog transfera Gaela Kakute iz Lensa. I tada je Chelsea dobio zabranu transfera za dva prijelazna roka, ali CAS je kaznu smanjio na jedan prijelazni rok, a ukinuta je i prvobitno izrečena suspenzija samom igraču.

Spezia je u prošloj sezoni Serije A izborila opstanak. Na kraju je završila na 15. mjestu sa 39 bodova.

Promo

Top Komentari

Plavipuž
A PSG i njihovo gazenje financijskog fair playa? To nije frka... fuj FIFA
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi