Iznajmio privatni avion kako bi večeras igrao za svoju zemlju!

Potez za svaku pohvalu

Iznajmio privatni avion kako bi večeras igrao za svoju zemlju!

S. Grebović

Reprezentativac Slovenije Andraž Šporar je jučerašnjim gestim dokazao da zaista srcem igra za svoju domovinu.

Igrač portugalske Brage je posljednji uskočio među 23 igrača repezentacije Slovenije za predstojeće utakmice kvalifikacija za SP u Kataru.

Naime, on je jučer unajmio privatni avion koji ga je iz Portugala prebacio direktno u svoju matičnu zemlju. 

Razlog tome je opšti haos koji vlada u avio saobraćaju uzrokovanog pandemijom, pa je zbog toga Slovenac odlučio uzeti stvar u svoje ruke kako bi stigao na vrijeme.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Veliki dio troškova leta pokrio je Šporar, a tek manji dio je refundirao slovenački fudbalski Savez.

Slovenci svoj put u kvalifikacijama počinju večeras domaćom utakmicom protiv Hrvatske, nakon čega će na dva gostovanja. Prvo u Rusiji 27. marta, nakon čega će za tri dana gostovati na Kipru.

Top Komentari

rabodimis
Svaka mu cast.. Kod nas ako se sastave navijaci i igraci na istoj talasnoj duzini nema reprezentacije na svijetu koju ne mozemo dobit.. "ginu" i na tribinama i na terenu..
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi