Defanzivac odbio 25.000 eura da 'olakša posao' napadaču
Foto - Pexels

Skandal

Defanzivac odbio 25.000 eura da 'olakša posao' napadaču

M. Šljivak

Veliki skandal potresa portugalski fudbal, a u glavnoj ulozi je nekadašnji član Sportinga Goncalo Rodrigues.

Rodrigues je imao ulogu pomoćnika rukovodstva Sportinga, ali očigledno je obavljao prljave poslove za klub.

Tako je 2017. godine članu Chavesa Leandru Freireu ponudio 25.000 eura da u utakmici prvenstva, a zatim i Kupa koja se igrala nekoliko dana kasnije, olakša posao napadaču Basu Dostu.

Rodrigues je preko posrednika Joaa Goncalvesa i Paula Silve obećao isplatu ove cifre ako se Freire ne bude previše trudio u ovim utakmicama da zaustavi napadača Sportinga.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Ponudu je ovaj defanzivac odbio. Nije želio da olakša protivniku, a sve je na kraju završilo na sudu, gdje se optuženi trio našao pod optužbama za pokušaj namještanja utakmice.

U prvenstvenoj utakmici odigranoj 14. januara 2017. godine Bas Dost je postigao dva gola. Susret je završen rezultatom 2:2, a tri dana kasnije u Kupu susret nije donio pogotke (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi