Sporting nekoliko sati pred okršaj s Arsenalom dobio novog trenera
(Foto: EPA) Pregovori sa Al Jazirom oko odštete su uspješno okončani, a novi trener će u narednim danima preuzeti ekipu Sportinga

Holanđanin preuzima kormilo

Sporting nekoliko sati pred okršaj s Arsenalom dobio novog trenera

Ekipu Sportinga su u proteklom periodu zadesili mnogi problemi. Zbog već poznatih incidenata ostali su bez velikog broja igrača pred početak sezone, ali su svejedno trenutno trećeplasirana ekipa portugalskog šampionata.

Pred Sportingom je večeras i važan duel u okviru grupne faze Lige Evrope protiv Arsenala na Emiratesu. Eventualna pobjeda bi gotovo sigurno poslala Sporting u nokaut fazu, ali će ekipa iz Lisabona imati težak zadatak jer i Topnici pobjedom žele ovjeriti šesnaestinu finala.

Na kormilu portugalske ekipe je i dalje privremenu šef struke Tiago Fernandes, ali je danas postalo jasno da Sporting ima novog trenera, a to je Marcel Keizer, holandski stručnjak.

Sporting je u proteklim danima pregovarao sa Al Jazirom klubom na čijem je čelu bio Keizer oko odštete, a sada je jasno da je dogovor postignut. Klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata je, naime, potvrdio odlazak 49-godišnjeg stručnjaka i njegov angažman u Sportingu.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Navodno je Sporiting dogovorio saradnju sa Keizerom do ljeta 2021. godine, a on će kormilo ekipe preuzeti u narednim danima.

Keizer je trenersku karijeru gradio u rodnoj Holandiji, a prije odlaska u Al Jaziru bio je šef stručnog štaba Ajaxa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi