Spremite se za spektakle, a svog protivnika u Ligi prvaka čekaju i Plavi
Kuglice će opet 'zaplesati', velikani poput Barce, Uniteda, Bayerna, Real Madrida čekaju na svoje rivale, a načešće prognoze su da će igrait Chelsa i Barcelona.

Žrijeb Lige prvaka i Evropske lige

Spremite se za spektakle, a svog protivnika u Ligi prvaka čekaju i Plavi

E. Škorić

U 12 sati održat će se žrijeb osmine finala Lige prvaka, a svoj rivale kasnije će saznati i juniori Željezničara u Omladinskoj Ligi prvaka.

Posebnu čar imaju ta žrijebanja parova Lige prvaka i nije bitno da li se radi o grupnoj fazi ili o nekoj od nokaut faza turnira. Nakon što su završene utakmice grupne faze, danas ćemo saznati parove osmine finala.

Postoji mogućnost da odmah vidimo spektakle poput United - Bayern, City - Juventus, Juventus - Bayern, Barcelona - United, Barcelona - PSG itd... Definitivno će morati barem dva spektakla da ponudi osmina finala, a uvjereni smo da će ih biti nekoliko. Na kraju krajeva, klubovi koji prođu grupnu fazu ne mogu ponuditi ništa osim kvaliteta.

Žrijeb je, dakle, u 12 sati, a pravilo je da se ne mogu sastati dvije ekipe koje su bile zajedno u grupi, niti dvije iz iste države. I nosilac je domaćin u revanšu. Prve utakmice igrat će se 13., 14., 20. i 21. februara, a revanši su 6., 7., 13. i 14. marta 2018. godine.

Prema statističarima, najizvjesniji par osmine finala je Barcelona - Chelsea. Navodno su 33 posto šanse da se ovi timovi nađu jedan nasuprot drugog u narednoj rundi.

Nositelji na današnjem žrijebu su Manchester United, PSG, Roma, Barcelona, Manchester City, Bešiktaš, Tottenham, Liverpool.

Nenositelji su Basel, Bayern, Chelsea, Juventus, Real Madrid, Porto, Sevilla, Šahtar.

Biće uzbudljivo i na žrijebanju parova šesnaestine finala Evropske lige pošto su Crvena zvezda i Partizan izborili prolaz dalje, a tu se nalaze i Milan, Lazio, Atletico, Arsenal...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svog rivala čekaju i juniori Željezničara, koji su pod palicom Omera Joldića uspjeli da naprave veliki uspjeh i da izbore play-off Omladinske Lige prvaka. Poslije Ludogoreca i Lokomotive, slijedi okršaj s nekim od velikana.

Mogući rivali su Manchester United, PSG, Atletico, Sporting, Spartak, Feyenoord, Monaco i Real Madrid.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi