Srbi spremili transparent za Švicarce o kojem će se pričati
Orlovi će na meču protiv Švicarske morati da pobijede da bi osigurali plasman u nokaut fazu Svjetskog prvenstva (Foto: EPA)

Pred meč na Svjetskom prvenstvu

Srbi spremili transparent za Švicarce o kojem će se pričati

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras igra odlučujući meč na Svjetskom prvenstvu u Kataru i u direktnom duelu protiv Švicarske potrebna im je pobjeda za prolaz dalje.

Srbija će ponovo na Svjetskom prvenstvu meč odluka za prolaz dalje igrati protiv Švicarske, a Orlovi će kao i uvijek s tribina imati veliku podršku navijača.

Dosta je onih koji su došli u Dohu kako bi podržali svoju selekciju, a trojica navijača pojavili su se s posebnim transparentom koji pomalo provocira Švicarce.

Navijači Srbije s transparentom pred utakmicu (Foto: Društvene mreže)

"Rakija spaja ljude, čokolada kvari zube", piše na transparentu koji će se večeras pojaviti na tribinama.

Transparentom se aludira na činjenicu da je Švicarska zemlja čokolade koja ne predstavlja ništa dobro, a Srbi se hvale rakijom kao žestokim alkoholom koji je dobar za društvo.

Naravno, alkohol također ne donosi ništa dobro, pa je i ovaj transparent pomalo i pretjeran.

Oglasi

Susret Srbije i Švicarske igra se večeras u Dohi s početkom od 20 sati po našem vremenu.

Rade Bogdanović srpske fudbalere nazvao razmaženim, pa brutalno ponizio njihove žene

Nekadašnji fudbaler Rade Bogdanović za ovo Svjetsko prvenstvo ima ulogu analitičara u studiju RTS-a, a za razliku od mnogih inostranih zvijezda koje na sva usta hvale svoju reprezentaciju, Bogdanović je izuzetno kritičan prema Orlovima.

Iz dana u dan se priča o njegovim izjavama, a sada je Rade govorio o fudbalerima Srbije i njihovim suprugama.

Naravno, glavna tema su bili tračevi i navodni ljubavni skandali koji su se pojavili unutar reprezentacije u Kataru, pa je Bogdanović reprezentativce nazvao razmaženim.

"To je generacija fudbalera koja je jako talentovana, ali nisu služili vojni rok. Da su služili vojni rok, onda znaš da možeš i moraš da izdržiš bez djevojke, žene, roditelja najmanje pet-šest mjeseci. Oni to nisu prošli i zato su malo razmaženi", rekao je Bogdanović i nastavlja:

"Ne dopada mi se činjenica da su žene otišle tamo. Njihove žene na ovu lovu, na ovu 'paruštinu', to je realno parada kiča. One čim dođu tu nema ni sreće ni raspoloženja".

"Nadam se da će shvatiti važnost ove utakmice. Ovo je šansa generacije. Da sam na njihovom mjestu ugasio bih telefone i skoncentrisao se na utakmicu".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Potom je uslijedila rečenica zbog koje su mnogi Bogdanoviću uputili žestoke kritike. Suprugama srpskih fudbalera je poručio.

"Ljuljaj to dijete tamo, kupaj se u milionima, a mene pusti da igram", rečenica je koju je Bogdanović izustio i koja je zasmetala mnogima.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...nije valjda da sad tvrde da su oni izmislili rakiju?...oni se hvale kako su izmislili sljivovicu,a sljiva jos nije ni postojala u Europi kada se u Kini i Indoneziji proizvodila rakija od nje...to me podsjeti na onu scenu iz serije "Nemanjici",kad Srbi iz 13.stoljeca jedu kukuruzni hljeb,a kukuruzi u Europu prvi put doneseni u 16.stoljecu iz Juzne Amerike :))
4 1
Galacticosi
Sve je njihovo hahahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi