Novi ispadi srpske dijaspore

Sukobili se sa policijom

Srbi zbog reprezentacije izazvali nerede u Beču

Midhat Šljivak

Navijači reprezentacije Srbije, koji žive u glavnom gradu Austrije Beču, izazvali su nerede nakon sinoćnje utakmice protiv Brazila.

Njih je izrevoltirao novi poraz Orlova na Svjetskom prvenstvu i oko 200 navijača reprezentacije Srbije je izašlo na ulicu, blokirali su saobraćaj i uzvikujići nacionalističke parole.

Ubrzo je reagovala i policija i došlo je do sukoba. Oni su na policiju bacali pirotehnička sredstva i flaše, ali su ubrzo rastjerani sa ulica.

Sličan incident se dogodio i nakon utakmice protiv Švicarske koju je Srbija također izgubila. I tada ih je policija uspjela savladati, ali pitanje je koliko će se ovakve stvari tolerisati.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Didi Meki
Uskoro i Beč postaje srpski, jer gdje ima srba to je i srbija. Vuče će da pošalje avijaciju ako još jednom neko bije taj miroljubivi narod, srbe, u Beču.
18 0
Benjamingst
Izgube u sportu oni divljaju van Srbije.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti