Tuča na tribinama: Osmero Brazilaca pretuklo srbijansku porodicu

Nemile scene u Moskvi

Tuča na tribinama: Osmero Brazilaca pretuklo srbijansku porodicu

Nisu sinoć u Moskvi samo srbijanski fudbaleri izvukli deblji kraj protiv Brazilaca, već i navijači.

Pred sami kraj susreta nakon kojeg je Srbija ispala sa Mundijala došlo je do fizičkog obračuna na tribinama između brazilskih i srbijanskih navijača, a tom prilikom je nastradala jedna srbijanska porodica koja je stigla iz Ziricha kako bi bodrila svoju reprezentaciju. Nju su, navodno, napala osmorica Brazilaca.

"Od početka utakmice smo doživjeli najružnije provokacije od strane navijača Brazila koji su nam pokazivali i srednji prst te su nam dobacivali najgore psovke. Bio sam na utakmici sa ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Otac je neko vrijeme šutio i trpio, a onda im je u jednom trenutku rekao da prestanu, nakon čega jedan Brazilac ustaje i kreće prema njemu. On počinje da udara mog oca, a pridružuje mu se još njih sedam. Ja, naravno, pokušavam da ga odbranim. Nažalost i moja majka se bori sa njima. Žalosno je što nam niko od srbijanskih navijača nije došao pomoći već su cijelu scenu snimali i gledali kako nas Brazilci tuku. Nisu reagovali na to što je napadnuta jedna žena", ispričao je sin muškarca sa fotografije za Telegraf.rs.

On je dodao da je na tom dijelu tribina bio samo jedan redar kojem nije padalo na pamet da reaguje. Svemu dodajmo da je Srbija ispala sa Mundijala nakon pomenute utakmice jer je izgubila od Brazila 2:0.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Keno
"Žalosno je što nam niko od srbijanskih navijača nije došao pomoći već su cijelu scenu snimali i gledali kako nas Brazilci tuku" haha kako ono ide... samo sloga srbe spasava
10 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti